Варианти за обзавеждане на баня

112233 Може би една от най-важните стаи е банята – остров на чистота и спокойствие. За това трябва внимателно да планирате интериора вашата баня.

Избор на вана
Основната мебел в банята е ваната. И днешния пазар предлага избор от три варианта: чугун, желязо и акрил.

Чугунените вани са много здрави и издръжливи и за дълго време запазват температурата на водата във тях. Неедостатъци – тежи около 120 кг, и има покритие, което може да пожълтее с течение на времето.

Железните вани са лесни за почистване и доста по-леки, с относително ниска цена, но не толкова здрави и издръжливи в сравнение чугунените и акриловите. В допълнение към това водата се охлажда бързо.

Съвременните акрилни бани са водещи по всички позиции, тъй като имат по-висока цена, не твърде високо тегло и са сравнително лесно за почистване. И в случай на повреда акрилното покритие лесно може да се възстанови.

Мебели за бани
Много е удобно да се съхранява тоалетната хартия, средствата за лична хигиена и битовата химия в банята. Но всичко това трябва да е в удобен шкаф или под мивката. Има високи изисквания за материалите, от които са мебелите за бани. Те трябва да бъдат устойчиви на износване, влага и плесен. Те се правят предимно от естествено дърво или пластмаса. Етажерките също може да са много полезни Хромирани или пластмасови, те могат да бъдат прикрепени към стените или пода. По-добре е, ако те също така имат прорези, през които водата може да се стича. За да се избегне застояването на влагата и мухълът в банята.

Ако няма прозорци, вентилаторът е задължителен атрибут за банята. Винаги има място за вентилация където да го поставите. Включването може да става по различни начини – чрез директно натискане на бутон или при засичане на движение. На пазара се предлага огромен избор за всеки вкус и бюджет.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Варианти за обзавеждане на баня"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *