Как да премахнем вредителите от спалното бельо

Вредителите, които се разхождат по спалнята ви, са малки безкрилни насекоми, хранещи се с човешка кръв. Те имат сплескана овална форма, а цветът им варира от светлокафяв до червеникавокафяв. Това, че се крият в светлата част от денонощието, ги прави трудни за забелязване. Появяват се по спалното бельо нощем, докато хората спят, за да се хранят.

Малките насекоми са голям проблем при много хора, защото действително на никого не му е приятно някаква буболечка да го хапе, докато спи. Ухапването принципно е червено, подпухнало и сърбящо. Може дa причини значителен дискомфорт, тъй като в повечето случаи има повече от едно захапване по кожата. Това, че вредителите са активни нощем, е причина някои хора да решат, че нещо ги е ухапало по рано, като например комар, и да не обърнат внимание. Така, че проблемът с буболечките по спалното бельо може да е труден за разпознаване, освен ако сами не забележите малките насекоми или просто целенасочено ги търсите.

Ако имате късмета да откриете вредителите, най вероятно ще искате да се отървете от тях. За да постигнете това започнете от спалното бельо – първо извадете калъфките, чаршафите и т.н. Докато стигнете до пералната машина, внимавайте да не ги изръсите, като за максимална сигурност може до ползвате найлонови торби. Желателно е да изхвърлите възглавниците. Време е да включите прахосмукачката и старателно да почистите матрака, като обръщате внимание на шевовете и вдлъбнатините, където обичат да се крият буболечките. Изпразнете торбичката на прахосмукачката отвън и задължително почистете контейнера за вакуум, за да бъде сигурно, че в прахосмукачката не е останало някое скривалище на вредителите.

Ако сте решили да използвате пестицидни спрейове за пълно унищожаване на буболечките, трябва да прочетете етикета с оказания и да действате според тях. Не забравяйте, че тези препарати могат да бъдат доста опасни, дори фатални, ако не се използват правилно. Временно е желателно да не постилате дълги до земята одеяла и чаршафи. За дълготрайно премахване на малките насекоми предприемете вакуумно почистване на пода.

В допълнение към тези предпазни мерки, можете да се свържете с професионалист за контрол на вредителите, който има доста опит. Сами виждате, че премахването на вредителите от спалното бельо е необходимо, но отнема много време.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Как да премахнем вредителите от спалното бельо"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *