Втората по големина държава в Европа прегърна проекта “Коректна фирма“

90099  Глобалната икономическа криза изглежда си отива, а това е още един повод да се съставят необходимите изводи и нови бизнес планове. Всъщност, един от тях придоби основно значение, особено за европейската икономика. Става дума за инициативата „Коректна фирма“, започнала своята дейност през 2013 г. в Полша.

Много скоро, както често се случва с добрите и качествени идеи, към проекта се присъединяват още няколко държави, включително и България. Броят на фирмите-участници в тази идея достига 120 000.

Това показва и възможния брой потребители, които напълно или частично ще се запознаят с основите на този проект. Те могат да бъдат и милиони, като се има предвид какви държави участват в инициативата. А те са

-Унгария,

-Румъния,

-Полша,

-Словакия,

-Чехия,

-Франция,

-България.

Само един факт е показателен за мащабите на проекта. Дори и в България, която не може да се похвали с възможностите на Полша или Франция например, близо 16 000 компании са достойни членове на проекта “Сертификат коректна фирма“.

В най-скоро време към тези страни ще се присъединят Сърбия и Румъния. Предимството на Сърбия е свързано с нейното геополитическо положение, а това е и държавата с едни от най-добри традиции, както в политиката, така и в икономиката.

Кандидатурата на Украйна е напълно логична, защото тази източноевропейска страна разполага с необятна територия. Това я превръща в най-голямата европейска държава, веднага след несъмнения лидер Русия.

Прибавянето на двете славянски страни е достатъчен повод за оптимизъм, предвид неразкритите възможности и способности на техните икономики. Така идеята “Коректна фирма“ се настанява на по-обширни и интересни територии, които тепърва ще показват потенциала си.

Не трябва да се подминава и фактът, че присъждането или не-присъждането на “Сертификат коректна фирма“ води, почти до идентични резултати. В крайна сметка “отличниците“ и “неуспялите“ се стремят да повишат качеството на своята продукция или услуги, за да могат да заслужат отличието, още на следващата година.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Втората по големина държава в Европа прегърна проекта “Коректна фирма“"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *