Вторият брак – риск или възможност

Според статистиката по-голяма част от разведените са склонни отново да създадат семейство. Проблемите при вторите бракове се различават драстично от трудностите при първия брак. Ще разгледаме най-разпространените случаи:

Жената се омъжва повторно, но тя вече има дете от първия брак

Преди да заживеят заедно, мъжа и жената трябва да се отчетат някои фактори. Като цяло отношенията при големите хора се развиват по приблизително следния сценарий: жената оставя детето при близък роднина (майка, баба…) и прекарва известно време със своя избраник. Възможно е да се планува и съвместна разходка, но това време съвсем не е достатъчно за взаимно опознаване. Жената трябва да бъде особено внимателна, ако мъжът няма свои собствени деца и подобни отношения са му далечни.

Мъжът не винаги е наясно, че в бъдеще ще може да прави любов с жената, след като детето заспи, тъй като през останалото време детето е свободно и за него винаги ще е интересно какво правят възрастните хора и с какво се занимават.

Особено трябва да се внимава с мъж, който няма собствени деца. На него ще му се наложи да промени драстично своите навици, а жената трябва да го запознае с това положение. Да се обясни всичко това с думи е трудно, но тази ситуация не щади никого. И за детето и за мъжа и за майката тази рязка промяна е стресираща.

Може ли да се избегне? Да. Тествайте се взаимно. Устройте си съвместна почивка във фамилна къща или ваканция с няколкодневен престой и пребиваване на обща територия. Жената обичайно не прибягва до този вариант, защото не знае как да обясни на детето защо спят в едно легло с този мъж. Но все пак става въпрос за избор, от който зависи бъдещето на трима човека. Ако това не е исканото и очаквано съжителство и двамата нямат полезен потенциал за здрава връзка във времето, не е нужно да се „кандидатират“ за двойка.

Когато не е налице конфликт и отношенията с биологичния баща са изяснени, жената трабва да застане и ясно да заяви на настоящата си половинка, че тя и детето изцяло зависят от неговите решения и тримата са едно цяло. Ако отношенията се делят на „моите отношения с детето“ и  „моите отношение с мъжа до мен“ – отношенията са безнадеждни и връзката е обречена на провал.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Вторият брак – риск или възможност"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *