Дървена баня – органична връзка с природата!

Макар, че ваимодействието с влагата не влияе по най-добрия начин върху дървения материал, в наши дни се прави допълнителна обработка на елементите от дърво, така че водата, конденза и парата, да не им влияят.

Осветление

На осветителната система е добре да обърнете специално внимание. Всичко зависи от цвета и текстурата на дървото. Имайте предвид, че е полезно да избягвате излъчването на твърде много топла светлина. Инсталирайте халогенни или светодиодни осветителни тела, тъй като тяхната светлина е студена.

За баня, проектирана в строга рамка от тъмно дърво, използвайте разсеяна светлина. За интериорни решения в по-светли тонове, можете да изберете по-светло осветление. Добри варианти са точковата светлина, прожекторите и полилея.

Стилове

Ето и най-популярните стилове, които са подходящи за дървена украса и мебели в дървената баня:

Дървена баня в класически стил

Величието и твърдостта на банята в класически стил са невероятно привлекателни –  изчистени линии, традиционни силуети и строги форми, се съчетават по изискан начин в хармонична подредба с дискретен декор. За един луксозен поглед може да се заложи на скъпи, висококачествени материали за банята като масив от дърво, естествен камък, коприна, злато и т.н. Допълнителните елементи могат да бъдат добавени под формата на декоративна мазилка или скулптура. Източниците на светлина могат да бъдат бронзови, позлатени или кристални.

Дървена баня в модерен стил

Този стил се отличава с гладки линии и функционалност. За него е характерно наличието на стъкло, пластмаса, дърво или метал. Цветовата палитра е в минимален брой тонове. Можете да изберете модерни шкафове с флорални орнаменти и аксесоари, съответстващи на цялостното решение. Модерният стил като цяло е елегантен и на лице са семплата декорация и лаконичния дизайн.

Дървена баня в Етнически стил

Етическият стил позволява да изпълните пространството с екзотични елементи. Той се отличава с натурални материали, широка палитра от естествени цветове, национални модели и етно орнаменти. Има място за тематични колекции от автентични предмети, донесени от различни пътувания. Мебели от ракита, дървени вази, кутии за дрехи, фигурки и т.н. със сигурност ще допълват банята в този стил.

Дървена баня в стил Селски шик

В банята в „селски“ стил, винаги има много текстил. Довършителните материали са „груби“ и естествени. Мебели с тяло от небоядисана дървесина, завеси, кошове за пране се характеризират с прости форми и без никакви извивки. Избелелите стени и тавани, небоядисаните греди и мекото, дифузно осветление създават много интересно усещане.

Може би дървената вана ще направи ваната в този стил най-доброто място за почивка. В края на краищата дървото действа успокояващо и облекчава умората.

Източник: https://bania24.com

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Дървена баня – органична връзка с природата!"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *