Заболяванията на щитовидната жлеза засягат предимно жените

Заболяванията на щитовидната жлеза засягат предимно жените като болестта се отразява на целия организъм и най-вече е свързана с функциите на ендокринната система. При неразположения и симптоми за недобре функционираща щитовидна жлеза трябва да се направят кръвни изследвания на хормоните в тялото. Ако се установи нарушена работа на тази важна жлеза в нашия организъм, обикновено ни се изписват хапчета, които за жалост не винаги имат търсения положителен ефект. Природата ни дарява напълно безплатно доста лековити билки за щитовидна жлеза, въпрос на избор и информираност от страна на болните е дали ще прибегнат към тях и дали ще потърсят изход от болестите си там, където трябва.

Сигурни сме, че трябва да имате пълно доверие на добрите лекари и да следвате техните препоръки и насоки в лечението, но искаме да ви дадем съвет за природни начини да се справите със заболяванията си.

Билки за щитовидна жлеза са джинджифил, еньовче, маточина. Прилагат се за да възстановят правилното функциониране на щитовидната жлеза, а от там да въведат в нормален ритъм всички системи и органи в тялото на пациента.

За а работи щитовидната жлеза се нуждае от синтезиране на йод. Приемът на храни, богати на йод е задължителен при проблеми с щитовидната жлеза. Той се съдържа в орехите, най-вече в черния орех. Ако се консумира редовно, черният орех ще набави нужния йод на тялото и ще подобри тонуса и цялостното физическо състояние на човека.

Билки за щитовидна жлеза се приемат след консултация със специалист и никога на своя глава, тъй като дисфункцията на тази жлеза е сложен процес, който трябва да се следи задължително от лекар.

Хората страдащи от дисфункция на щитовидната жлеза изпитват нервност, липса на здрав сън и са доста тревожни. Добре е да приемат чай от маточина преди сън. Тази билка ще им помогне да заспят по-бързо и лесно и ще ги успокои.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Заболяванията на щитовидната жлеза засягат предимно жените"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *