Идеи за подарък за кръщене на момче

В деня на кръщенето на бебето кръстници, роднини, приятели щедро даряват новокръстеното християнче с различни подаръци. Близките искат в този светъл ден да подарят на малкия нещо незабравимо.

Приятелите искат да подарят нещо, което ще служи на родителите и детето за първата година.

Вие сте избран да сте кръстник на малкото дете и най-напред си мислите за подаръка. За рождения ден е лесно – играчки, дреха, нещо което е необходимо постоянно.

Кръщенето е веднъж в живота и подаръкът трябва да е оригинален, да се помни дълги години.

Тъй като кръщенето е празник с религиозен смисъл, добре е да се посъветвате със свещеника на вашата църква кое е подходящо в случая.

Добре е да съгласувате подаръка за кръщенето и с родителите, за да не се повтаря.

Непременно като кръстник следва да подарите бяло платно, в което да се обвие бебчо след кръщавката. По традиция се подарява бяло костюмче.

Кръстникът подарява на малкото дете златен кръст.

Подходящ подарък за кръщене е златен или сребърен медальон, който ще остане завинаги спомен от този важен ден в живота на растящото дете.

Този тържествен ден – кръщене, е не по-малко вълнуващ и за дядото и бабата. Да изберат подарък за кръщене на чаканото внуче е голяма радост и тяхното желание е да подарят нещо, което да се предава като семейна реликва.

Идеите са много – икона, златен медальон, верижка за носене на кръст, ценна родова вещ, сребърна лъжичка.

Роднините, поканени да споделят този светъл ден, могат да подарят количка, кошара, ваничка за бебето.

Родителите решават колко гости ще поканят за този важен за тях празник и къде ще направят почерпка – в тих семеен кръг или с много приятели в заведение.

Задължително на масата се събира цялото семейство – това е традиция в православното семейство.

Подарък за кръщене от приятелите могат да бъдат най-различни неща – дрехи, играчки, детско легло, всичко, което може да служи на детето.

На детето може да се подари и битова техника, която се използва за неговите нужди – миксер, стерилизатор, сушилня за детските дрешки.

Иконата е един много хубав подарък за кръщене. Обикновено се подарява икона с лика на светеца, чието име приема малкия наследник.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Идеи за подарък за кръщене на момче"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *