Какво представляват скатните покриви?

скатен покрив

Скатните покриви са директен изразител на нашата народопсихология

Този тип покривни конструкции изразяват копнежа на средното българско семейство по неговия дом, който следва вековните български традиции, често описвани като „бяла спретната къщурка“. Макар по-скъпо решение при избор на покриви, то няма как да отречем класическата красота и романтика, изразител, на които са именно скатните конструкции.

Основната характеристика, която различава скатните покриви от плоските такива е наклонът им. Докато при плоските той е едва няколко градуса, то при скатните покривни конструкции наклонът е значително по-голям. Чисто функционално, по-големият наклон позволява преразпределението на тежестта при обилни снеговалежи, което гарантира здравината на цялото съоръжение.

Разликата с класическите покриви

Класическите скатни покриви достигат наклон до около 45 градуса, което създава изключително устойчив срещу въздействия модел. Съществуват обаче и по-характерни визуални и конструктивни решения, които се отличават с наклон дори над 45 градуса и достигащ до такъв от порядъка на 70-80 градуса.

При проектирането на скатни покриви могат да се реализират различни подходи по отношение на това колко слоя имплементира конструкцията им. Колкото повече са те (2,3 и повече), толкова по-добра изолация получава сградата, което пък минимизира топлозагубите при студено време и редуцира разходите за енергия, нужна за отопление.

Ако ви се наложи ремонт на покриви от скатен тип, то той ще е вероятно по-скъп от този на плоските, но за сметка на това чрез тази форма Вие сте доста по-защитени от силни валежи и натрупване на влага и сняг. Това предотвратя бързото износване и осигурява перфектното отводняване на покривната конструкция, без да рискувате проникване на влага в жилищните помещения.

Добре е да помислите и за конденза, който може да се образува под конструкцията, за да предотвратите ненужен при правилно планиране преждевременен ремонт на покриви. Осигурете вентилацията, която ще позволи на влажния въздух лесно да напуска подпокривното пространство.

Надяваме се вече знаете малко повече за скатните покриви, че дори и за техния ремонт, което ще Ви позволи да осигурите повече комфорт и семейна топлина на любимите си хора.

Ако имате нужда от изкъртване на покрив, посетете следния уебсайт: https://www.razbiva-sofia.com/

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Какво представляват скатните покриви?"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *