Какъв цвят за мебели да изберем

За много хора изборът на цвета на мебелите не е лесна задача. Това се дължи предимно на факта, че не всички са професионални дизайнери и художници. Второ, изборът усложнява житейския ни опит – факт е, че по един или друг начин вече сме свикнали с определен интериор, неговата цветова схема и трудно можем да си представим промяната му. Когато купувате мебели, е важно да запомните, че те  имат дълъг експлоатационен живот и промяната на цвета, ако направите грешка, ще бъде дългосрочно. Трябва да се помни, че цветът на мебелите задава тона за цялата стая.

Помислете за най-популярните цветове за обзавеждане на кухнята. Сега на пазара има много мебели в най-различни цветове, включително ярки, напечени тонове. Неутралните цветове са най-подходящи за всекидневна. Тук истинските лидери по популярност са бежови от светло кремави нюанси до тъмно шоколадово кафяво, сиво и черно. Но ако сте привърженик на ярките цветове, тогава червеното, синьото и различните нюанси на зеленото ще бъдат подходящи. Ако искате да подчертаете мебелите, можете да организирате цветни петна. За по-консервативните хора е подходящ контрастът на черно-бели, тъмнокафяви и метални нюанси, за любителите на цветовете са подходящи всички цветове на дъгата, стига да имате конкретна представа и желания.

За да изберете правилния цвят за мебели, първо трябва да вземете предвид цветовете на други предмети в стаята, обърнете внимание на пода, стените, килимите, другите мебели, както и на цвета на лампите. Също така си струва да запомните местоположението на прозорците. Студените тонове са по-добри за слънчевата страна, по-топли за сенчестата страна.

Както можете да се уверите от настоящата статия, цветът на мебелите играе ключова роля за тяхната визия в стаята, без значение дали се касае за кухнята, спалнята, всекидневната или друга стая.

И така, какво трябва да се направи, отивайки до магазин за мебели:

  • Оценете осветеността на стаята.
  • Анализирайте собствените си предпочитания за цвят.
  • Вижте други елементи в стаята, техния цвят.
  • Преглеждайте снимки на мебели и интериори в списания и каталози, може би в тях ще намерите нова цветова схема, която да Ви допадне.

Не забравяйте, че смелите цветни експерименти могат да бъдат изградени не само върху мебели, но и върху по-евтин домашен текстил.

Когато избирате мебели, трябва да помните не само за цвета, но и за удобството, комфорта, практичността и съответствието на мебелите с предназначението.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Какъв цвят за мебели да изберем"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *