Как да изберете обувки с правилния размер?

11  Човек често се изправя пред трудния трудния въпрос: как да избере нови обувки, така че да са правилния размер.

Първо и най-важното, което трябва да решите, какви нови обувки ви трябват. В края на краищата, критериите за избор на зимни ботуши са много различни от тези за летни сандали.

Определете размера на стъпалото си. За да направите това, сложете крак върху лист хартия и с молив очертайте основите на стъпалото си. Дължината ви е от горната част на стъпалото до края на петата, но всичко зависи от формата на самото стъпало. Така например, на 35 номер отговарят  23 cm, 23.5 cm , а на 36 номер – 24 см.

Имайте в предвид също така, че различните производители могат да имат различни номера, когато посочват размера. Затова винаги пробвайте, защото азиатските обувки имат различен размер от европейските. По-известните брандове слагат и сантиметрите на стъпалото заедно с номера, за да се ориентирате по-лесно.

При избора на зимни обувки прибавете към съществуващите ви сантиметри още 0,5 см, и едва след това пристъпете към покупка. В края на краищата, вие ще носите и дебели чорапи на краката, което означава, че трябва да си вземете по-голям размер.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Как да изберете обувки с правилния размер?"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *