М О Д А – само четири букви, а толкова много съдържание

modaЗа щастие или не, в днешно време, когато говорим за мода, има от всичко и по много – „тонове“  информация в интернет, множество лъскави списания, стотици блогъри, десетки модни телевизионни предавания, милиарди реклами, магазини, магазинчета,известни дизайнери, неизвестни дизайнери, изобщо – океан от възможности.

И всеки ден жените водим един и същ трескав монолог: „С рокля или с панталон? Не, пола и риза. Уф, не, днес ми е спортно- искам тениска и джинси! Не, не, имам среща с клиенти. Освен да сложа сако и панталон ? И новите обувки с ток? Ох, не… И така няколко пъти, като от време навреме проблясва като светкавица въпросът „А така дали ще изглеждам модерна?“.

В крайна сметка какво са модата, красотата и стилът? Има най-различни определения. Но всъщност всеки от нас си има собствен прочит и подход към тях –всеки човек си е едно самостоятелно съществуващомодно течение. Дори всички да си купуват едни и същи дрехи, рядко ще се получи ефектът „облечени по калъп“.  Защото модата не е просто дрехите, които сме облекли. Откъде идва разликата?

Марк Джейкъбс е казал нещо много хубаво: „Дрехите не означават нищо, докато някой не заживее  в тях.

И е така. Всеки моден субект носи своя собствен, уникален заряд. Как изглеждаме, е израз на нашето настроение, ценности, стил,фантазия,  усет към красивото. Защо всъщност инвестираме толкова време, средства и усилия, за да изглеждаме добре? И кое е журито, което ни оценява?… Това сме си ние самите. И хората, с които общуваме.

Но за да сме винаги доволни от това, което виждаме в огледалото и най-вече чувстваме и усещаме, не ни е нужно задължително да имаме прекалено много.

Голямо значение има нашата лична съкровищница – гардеробът. Всеки сезон е приятно там да се „кани“ нещо ново. Е, не едно нещо – по възможност няколко. Количеството е въпрос на лична преценка и възможности и на собственото ни отношение към консуматорството и материалния свят. Но ако имаме x (хикс) броя дрехи и аксесоари, можем да постигнем х на n-та степен визии. N зависи от нашата фантазия и умение да комбинираме и импровизираме.Това си е безценен талант. Разглеждайте, наслаждавайте се на това, което правят професионалистите. Идеите ще дойдат сами и то на талази.

Идва ред и на аксесоарите. За да са „успешни“, ключово при тях е качеството – допустимо е да е прекалено, за сметка на количеството, което следва да е много премерено. Всички сме виждали как е дно красиво бижу или обувки превръщат обикновена и безлична рокличка в изискан тоалет.

Нещо задължително и много важно – добро настроение, адекватно самочувствие и усмивка. Те са винаги на мода.

И последно, но не на последно място – безценно и прекрасное да имаме собствено мнение, което в случая е нашият стил. Така със сигурност си създаваме „визитка“ и „характер“, които са уникални и само наши. И няма начин да не се чувстваме добре в кожата (дрехите) си – красиви, хармонични  и модерни, както отвън, така и отвътре.

Източник:  adoria.bg

 

 

 

 

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "М О Д А – само четири букви, а толкова много съдържание"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *