Няколко съвета за ремонт на покриви

Ремонт на покриви трябва да се прави през топлото време, но не когато са големите горещини през лятото. Подходящи са пролетта и есента, но да се изберат топлите и сухи дни, без дъжд и ветрове. Така се създават условия не само за безопасна работа, но и за равномерно изсъхване на ползваните лепила и лакове.

Преди да се започне работата по покрива е необходимо да се отстранят всички боклуци и замърсявания на местата за ремонтиране. Там, където ще се ползват лепила и лакове е необходимо внимателно почистване на повърхностите, благодарение на което ще се осъществи качествено покритие на материалите. При планов ремонт на покриви трябва да се обърне внимание на потенциално проблемните участъци – комини, фуги на прозорци, тръби, декоративни покрития, всичко, което има сложна конструкция с много съединения.

Основен съвет: ремонта да се прави тогава, когато неговата сложност и стойност са най-малки, т.е. да не се чака до последно (да изпадат керемидите).

Често допускана грешка при ремонт на покриви е свързана с топлоизолацията. Добре направената топлоизолация на покрива не само предотвратява загубата на топлина, но осигурява и дълга трайност на покрива. Работата е в това, че некачествено направената топлоизолация или недостатъчната дебелина водят до загуба на топлина и нагряват повърхността на покрива, и за това през зимата се топи долния слой сняг. В резултат на това този слой разтопен сняг замръзва и поврежда повърхността на покрива.

При ремонт на покриви първостепенно значение има качеството на монтажа. Лошо поставената топлоизолация напълно губи своите топлоизолационни свойства. Важно е при монтажа между слоевете топлоизолация да не се получат пукнатини, наличието на които води до появата на така наречените „студени мостове“ и на тези места се образува конденз.

Грешка може да се допусне и поради недостатъчна вентилация на конструкцията. Вентилацията е много важна, защото позволява да се отдели излишната влага и да се запази топлоизолацията суха. За вентилация на покривите се използват различни начини. Размерът и броя на вентилационните отвори зависи от вида на топлоизолационния материал, който се използва за топлоизолация.

За качествен ремонт на покриви е добре да ползвате услугите на специализирани в тази област фирми, които ще се справят качествено с ремонтиране на покривите.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Няколко съвета за ремонт на покриви"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *