Отпушване на каналите и химията

Запушването на канализацията често разваля настроението на домакинята. Тази насъбрала се вода в мивката, неприятната миризма от банята, от къде да се започне. Проблемът чака своето решение – отпушване на каналите.

За съжаление никога човек не е подготвен да се занимава с нещо, което не е планирал. Отпушването на каналите е точно такава дейност – непредвидена, нежелана, но трябва да се направи.

Най-бързият начин е да се ползват химически средства за почистване на канализационните тръби. С избора на средства няма да имате проблем – в търговската мрежа се предлага голям асортимент.

За някои хора този вариант за отпушване на канали е най-оптимален. Купувате вълшебната смес, насипвате я в мивката и проблема е решен.

Този начин на действие е добър за супер заетите хора, любители на съвременните технологии, а така също неуверени в своите сили за прилагане на други алтернативни методи.

Сега химия за почистване на канализационните тръби се продава във всеки супермаркет и вие трябва само да изберете най-подходящото средство според вида на действие и състава (като имате предвид материала, от който са направени тръбите), а така също цената.

Асортиментът е голям, но се вслушайте в съвета на експертите по борба със запушванията – за почистване на кухненската мивка изберете препарат, в състава на който има основа, превъзходно разтваряща мазнините.

За преодоляване на запушването във ваната ползвайте химически препарат, съдържащ киселина, чудесно разграждаща отпадъците от косми и остатъците от сапун.

Закупеното средство да се ползва съгласно приложената инструкция. Да се спазват и правилата за безопасна работа – използване на очила, маска, гумени ръкавици. Да се проветрява много добре помещението, в което се използва препарат за отпушване на канали.

Ако искате да атакувате запушването по различни начини, то преминете към комбинирания подход за отпушване на каналите. В борбата със запушването включете механично и термично почистване.

Намерете гъвкав маркуч, включете го към крана с гореща вода. Другият край вкарайте в канализационната тръба до колкото можете.

Отворете крана до последно за да има голям напор. Запушването няма да устои и ще се разбие на малки части, които ще се отнесат по канализацията.

За да усилите ефекта на комбинирания метод, може да сложите на вкарания в тръбата край дюза с малък размер и тогава вие ще включите в битката още една надеждна сила – хидродинамичната.

Така с общи сили битката ще бъде спечелена – каналите чисти, спокойствието осигурено.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Отпушване на каналите и химията"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *