Ползата от пробиотици за деца

Имунитетът на децата до 3 години е много нисък. През това време той е подложен на атаките на вируси и патогенни бактерии. В кърмаческа възраст бебето получава хранителни вещества само от млякото на майката, защитните функции на организма са на много ниско ниво, отколкото при възрастните. При тези обстоятелства пробиотоците за деца създават определено ниво на защита на здравето и имунитета на малките.

Дисбактериозата отслабва детския организъм, води до обезводняване, намалява физическата активност. Именно в такова състояние организмът е максимално податлив на атаката на вируси и инфекции. Във възрастта между 6 месеца и 3 години децата непрекъснато слагат в устата си различни предмети, на повърхността на които може да има патогенни бактерии, вируси, инфекции. Попадат чрез слюнката в стомаха, а оттам в червата, развиват се в детето и намаляват имунитета. Такова дете може да изостане в развитието си, постоянно да боледува от простудни заболявания и губи апетит.

Пълноценното хранене и физическата активност са много важни за растящия организъм. В този момент на помощ идват пробиотици за деца, които възприпятстват развитието на дисбактериозата и възстановяват работата на храносмилателната система и червата.

Ако разгледаме възрастта от 3 до 14 години, децата също могат да се срещнат с вредни бактерии и вируси, които предизвикат здравословни проблеми. В детската градина и в училище храната се различава от домашната и това може да предизвика проблем в храносмилателната система на детето. Докато червата се адаптират към различната храна, то детето започва да получава запек или разтройство.

Тези изменения в организма отслабват имунитета и общото състояние. Освен това вирусите могат да предизвикат простудни заболявания и антибиотиците да влошат състоянието на микрофлората на червата. Благодарение на пробиотиците за деца периода на адаптация на детето ще премине с малки проблеми за неговото здраве. Децата нямат трудности с храносмилането и червата.

Пробиотици за деца се предлагат под формата на капки, прахове или дъвчащи таблетки. Според лекарите лечението с пробиотици за деца има висок терапевтичен ефект. Подобряването на децата до 3 годишна възраст при дисбактериоза настъпва още при първия ден от приема на препарата. Както всяко лекарство, така и пробиотика се приема само по лекарско назначение, спазване на инструкцията и дозировката. Не трябва да се удължава курса или дозировката самостоятелно.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Ползата от пробиотици за деца"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *