Почистване и отпушване на канали

Проблеми в канализацията възникват както в големите жилищни сгради, така и в частните къщи. Канализационната система се състои от тръби, по които се изтичат отпадъчните води, за да стигнат до септична яма или централна канализационна мрежа.

Като се има предвид високото натоварване на канализацията, тя рано или късно може да се запуши. Почистването на тръбите и отпушване на каналите в частната къща са много отговорни и важни процеси, за изпълнението на които е необходимо голямо внимание.

За почистване на канализацията се използват различни средства и инструменти. За да се свърши работата качествено, необходимо е да следвате някои съвети на професионалисти в областта отпушване на канали.

Основното и определящо е да се знае причината, довела до запушване на тръбите, за да се избере оптимално решение.Това ще позволи бързо да се почисти запушената канализация.

За да се предотврати образуването на запушване в канализацията широко се използват специални решетки и филтри. Но, те не могат да гарантират за възникването на подобни проблеми.

Честото възникване на проблема запушени канали се дължи на разните мазнини, които попадат в отпадъчните води и други отпадъци. Те се натрупват по стените и водят до намаляване на пропускателните способности на системата, а в бъдеще може напълно да прекрати.

Запушване на канализацията може да се появи в резултат на попаднал в нея по-голям предмет. Преди всичко най-често причина са органичните отпадъци.

Отпушване на каналите в къщата могат да се направят по някой от следните начини:

– химичен – осъществява се с помощта на химични препарати;
– механичен – за отпушване на каналите се използват специални инструменти;
– хидродинамичен – ползва се вода под голямо налягане.

Почистването на тръбите в домашни условия започва с разглобяване и промиване на сифона. В къщата има няколко сифона – за мивката, ваната, умивалника. Устройството на сифона не позволява постъпване на неприятна миризма от канализацията.

Почистването на сифона се прави с използването на различни средства. Може да се използва гореща вода със сода за хляб. Тази смес позволява да се отстранят наслоените мазнини в сифона. Ефективността на разтвора се увеличава с добавяне на оцет.

При възникване на сериозен проблем в канализацията е необходимо да се замислите за това, че е добре да потърсите помощта на фирма за отпушване на канали.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Почистване и отпушване на канали"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *