Предимства на складове под наем

Много хора считат, че собствените складове са добро решение за бизнеса. В някои случаи това наистина оптимизира производството.

Обаче, подобно решение трябва да се взема в зависимост от финансовото състояние на предприятието, изискванията към складовите помещения и наличието на необходимото оборудване и квалифициран персонал.

Понякога е много по-изгодно да се вземат складове под наем, оборудвани с всичко необходимо.

Складовете под наем имат редица предимства. Едно от тях е финансовата достъпност.

Ако фирмата не разполага със свободни средства за закупуване на складове, тя ще бъде принудена да тегли кредит на високи лихви или да заделя от парите, нужни за работата на предприятието.

След закупуване на склада е необходимо да бъде оборудван и да се набере нужния персонал. Всички тези разходи могат да окажат негативно влияние на бизнеса.

На сегашния етап от развитието на пазарните отношения може да се намерят складове под наем на изгодни цени.

Голямо е и разнообразието на предлаганите складови помещения. Могат да се намерят подходящо оборудвани складове за всеки един клиент.

Предлаганите добре оборудвани складове могат да задоволят изискванията както на производители, така и на търговци.

Същевременно сезонното търсене е също много добре осигурено – предлаганите различни по размери складови помещения дават възможност на производствените предприятия да съхраняват при добри условия както готовата продукция, така и суровината.

За стоки и товари, които не се влияят от температурните промени, се предоставят открити площадки или навеси, в зависимост от търсенето.

Складовите помещения с хладилно оборудване са подходящи за съхраняване на бързо развалящите се продукти и стоки.

Срокът за ползване на складовете под наем се определя в сключения договор. В него може да бъде определен и срок за ползване на различни складови помещения, в зависимост от сезона.

В някои случаи наемането на отопляем склад е изгодно за клиента само за студения период на годината. През лятото той може да има нужда или от хладилно помещение, или открита площадка.

Фирмите, които имат сезонен характер на бизнеса си, могат да наемат складова площ само за необходимото време.

Складовете под наем са добре оборудвани с всякакъв вид техника, осигуряваща своевременно разпределение на стоки и различни видов товари, продукция.

Намират се до добри транспортни връзки, което улеснява клиентите. Работата в склада се извършва от добре обучени работници.

Всички тези предимства са за предпочитане да се ползват, вместо да се задържат средства в собствени складови помещения.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Предимства на складове под наем"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *