Качества и предимства на яхти втора ръка

Яхтите могат да осигурят комфорт за дълго пътуване, защото са оборудвани с всичко необходимо за добри условия на живот. Това са плавателни съдове, предназначени за ценителите на приятните преживявания сред безкрайната морска шир. Разбира се, тези ценители трябва да притежават и достатъчно средства за да си закупят това луксозно возило.

Все пак има и по-икономичен вариант – яхти втора ръка. Макар и употребяванир тези плавателни съдове са в добро състояние и на по-ниска цена в сравнение с новите модели. За предпочитане е да се купуват такива, които са ползвани две години, защото през този период са показали своите недостатъци.

Разнообразието на предлаганите яхти втора ръка е много голямо. При закупуването на моторна или ветроходна яхта трябва много добре да проверите техническите им характеристики. Това има ефект когато вие знаете какво точно търсите и за какво ще ползвате плавателния съд. Целта на покупката може да е различна – за разходка на близки разстояния, за състезания или за дълбоките океански води.

Специалистите от яхт клубовете винаги дават добри съвети на своите клиенти и същевременно им обясняват за всичко, което трябва да имат предвид за съответните яхти втора ръка. Например, за моторната яхта се изисква задължително да се провери състоянието на двигателя. Това се прави на компютър, а после се тества във водата за да се провери в реални условия работата на двигателя. Двигателят трябва да се натовари максимално за по-сигурна проверка. Прави се оглед и на външния вид на плавателния съд.

Предлаганите ветроходните яхти втора ръка са също в добро състояние. При оглед е добре да се ползва специалист, за да се изяснят нередностите и да бъдат отстранени. Проверката се прави както на пристанището, така и в открито море за да се види състоянието в работен режим.

За да реализирате своята мечта е добре да разгледате каталозите за яхти втора ръка, а те са много в различните сайтове на престижни яхт клубове. Видовете и моделите, които се предлагат са винаги с добри технически характеристики и цената съответства на качеството. Ето защо покупката на плавателен съд втора употреба е много добър и изгоден вариант за реализиране на вашата мечта – да сте господари на морската шир. Попътен вятър!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Качества и предимства на яхти втора ръка"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *