Прическа с маша

Кой не харесва дългите тежки къдрици, падащи очарователно по дамските рамена?

Всяка дама мечтае за такава коса. Но как да я постигне?

Знаем колко е вреден къдрина и как косата изгаря след употребата му, ползването на ролки е досадно и отнема много време. Остава да направим самата прическа с маша – бързо, лесно и ефектно.

Измийте и подсушете косата си, а след това нанесете продукт, който ще я предпази от изгаряне. Вече се предлагат такива лосиони и спрейове за коса и употребата им, преди топлинна обработка на косата е задължителна, ако искате да зя запазите свежа и здрава.

Намерете удобно местенце и загрейте машата. Най-удобно би ви било пред тоалетка със странични огледала, където ще може добре да виждате какво се случва и на тила ви. С времето обаче ще свикнете да правите прическа с маша и пред единично огледало. Започнете да навивате косата от тила към бузите, кичур след кичур. Внимавайте да не пропуснете част от косата си. Ако желаете максимално естествени къдрици, вземайте кичури с различна дебелина, но ако искате перфектна прическа – нека кичурите бъдат равни.

След, като навиете цялата коса, оставете машата и вземете лак за коса. Напръскайте от всички страни от разстояние така, че лака да попие равномерно навсякъде в косата ви и да запази формата си.

Това е една лесна и ефектна прическа с маша, която винаги е актуална и не подлежи на промени съобразно модните тенденции.

Но това не означава, че е единствената прическа с маша, която може да си направите. Винаги може да вдигнете косата на висока опашка и да навиете част от кичурите или целите кичури, можете да направите кок, от който небрежно да се подава малко коса, която небрежно да навиете с машата. А ако имате права коса, просто накъдрете на участъци косата – един прав кичур, един къдрав. Това са идеи за подходящи прически с маша за официални случай, които лесно може да си направите сами, пестейки време и пари.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Прическа с маша"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *