Смяна на щрангове – какво да се знае

Щранговете развалят вашия интериор и вие искате да ги смените или те са стари и ви създават проблеми, то като за начало следва да определите какви тръби ще ползвате.

В жилищата старо строителство щранговете най-често не са в нишите, а в съвременните постройки те са скрити в специални вдлъбнатини. Обикновено щранга за топла вода е монтиран в банята или тоалетната на видимо място. Това позволява да имате до него лесен достъп.

Смяната на щрангове може да бъде направена с използването на полипропиленови тръби, които напоследък все повече и повече се прилагат.

Най-напред трябва да се уговорите със съседите под и над вас, за да получите договорка с тях за да имате възможност да нарежете старата тръба.

Смяна на щрангове на студената вода се прави с използването на полипропиленови тръби, а за топлата вода следва да се ползват армирани тръби, които не се подават на каквито и да е деформации под въздействието на високите температури и имат дълъг срок на експлоатация.

Ако вие вече сте сменяли водопровод, то със смяната на щранговете няма да имате никакви проблеми. Трябва само да изберете за поялника накрайник със съответстващ размер.

И така, може да започнете смяната на щранговете.

След като сте се договорили със съседите можете да погледнете какви са техните тръби. Ако техния щранг е пластмасов,то проблеми със съединението няма да има.

Смяната на щрангове може да се окаже проблемна, ако съседите са с чугунени тръби. За начало трябва да прецените в какво състояние се намират те, защото на тях ще трябва да се прави резба.

Ако тръбата е много износена, то при направата на резбата може да се разруши. В такъв случай може да се наложи да ползвате услугите на заварчик, които да завари към нея част с резба.

Когато всичко свързано с мястото на съединяването е ясно, може да се премине към съединяване на метала с пластмасата. Това се прави с преходни муфи с вътрешна резба.

Смяната на вертикалните тръби никак не е лесна задача. Само едно неправилно движение може да стане причина за неприятни резултати.

Достатъчно сложна е и задачата по смяната на вертикалната тръба за топла вода.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Смяна на щрангове – какво да се знае"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *