Как да се спортува по време на бременност

Бременността се явява непредсказуемо състояние. Даже световна шампионка не е застрахована от сериозни проблеми и заплаха от спонтанен аборт. В такъв случай за никакъв спорт не може да става и дума, всички сили, време и здраве на бъдещата майка трябва да са насочени към износване на бебето.

Не се препоръча спорт, в който има бягане, скачане и вдигане на тежести, особено при заплаха от спонтанен аборт. Опасно може да бъде карането на велосипед, заниманията с конен спорт, така също не е позволен волейбол, парашутен спорт, скачане на трамплин и катерене по планината.

По време на бременност е добре да се откажете от занимания със спорт, който е свързан със задържане на дишането. Не решен остава въпроса с гмуркането. Има мнение, че майката водолаз лесно понася процеса на раждане, но при това не трябва да се забравя, че падането на налягането е познато от детството. Задържането на дишането на неопитна бременна спортистка може да се отрази негативно както на здравето на бебето, така и на нейното собствено.

Бременността е състояние, при което се формира бебето. Лекарите обикновено казват, че правилно преминалата бременност не може да завърши с неправилно раждане. Това е много важно, в края на краищата жената в това положение трябва да следи не само за своята храна, но и за поведение и начин на живот. Освен това на бебето и раждането се отразява емоционалното състояние на жената.

Ако психическото и емоционално състояние може да се контролира не от всяка жена, то физическата подготовка може да си позволи всяка нормално чувстваща се бременна жена. Самата природа е дала своя принос – повишена гъвкавост и издръжливост, качества, свойствени за всяка жена, очакваща своето дете. По време на бременност не трябва да се намалява движението, защото то не само добавя гъвкавост, но и увеличава издръжливостта на мускулите, а това гарантира успешно протичане на раждането.

Обърнете внимание – спортните натоварвания следва да се избират от периода на бременност. Например, занятия, които се считат за полезни през първите месеци, то може да са противопоказни за бъдещите майки в периода, приближаващ раждането. Физическите упражнения трябва да са леки и развиващи гъвкавост.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Как да се спортува по време на бременност"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *