Създайте спалня с настроение

Водещите производители на домашен текстил в света се опитват не случайно да спазват принципа на колективността и когато създават своите комплекти, то частите в тях следва да са съчетани на някакъв общ принцип. Смята се, че всички елементи на всеки един спален комплект е добре да принадлежат към една и съща серия, въпреки че понякога комплектът може да бъде „разбит“ от неща от друга колекция. Все пак, комбинацията задължително трябва да бъде добре обмислена и да изглежда естетично. Например, бели калъфки за възглавници и завивка, украсени с розови цветя, могат успешно да се комбинират с обикновени розови чаршафи или пък кремави възглавници и чаршафи се комбинират със зелено покривало… С този пост ще обсъдим начините как да създадете декор за спалня с настроение.

За да създадете спалня в популярния „екологичен“ стил, може да заложите на спални комплекти, изработени от лен или памук. Обикновено те са обработени с естествени багрила като индиго или орех. По текстура такова спално бельо е по-грубо, напомнящо за битов текстил от скрина на нашите баби.

То, обаче, осигурява на спящия човек прекрасен микромасаж, а също така перфектно се съчетава с текстурата на естественото дърво, от която се създават тези текстилни изделия за обзавеждане на спалнята.

За това какво трябва да бъде спалното бельо, което има за цел да предразполага младите двойки или брачни партньори към любов и страст, научаваме главно от романтичните романи и филми. Именно на тях дължим съществуването на цяла поредица от „принтове“, най-често срещаните от които ни карат да вярваме, че истинските чувства цъфтят върху алени, черни или сини копринени чаршафи, както и върху спалното бельо, отпечатано с животински принт. Такива са комплектите,  напомнящи „леопард“, „зебра“, „жираф“ и други.

Въпреки това, спалните комплекти за влюбени могат да въздействат върху настроението и емоциите в непредсказуемата област на любовта. Основният принцип тук е очевиден: ако искате прилив на емоции – изпълнете спалнята с екзотика.

Какви модели обаче да предпочетете е само въпрос на личен вкус и въображение. Не е изненадващо, че любителите на народния стил от отминали времена, считат за свои любими материи естествена коприна, тънък лен и памук.

През последните години спалното бельо все по-често се изработва от такива необичайни материали като тюл, брокат или кадифе, но, разбира се, тези луксозни спални комплекти не са предназначени за ежедневна употреба.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Създайте спалня с настроение"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *