Класически вариант в съчетанието интериорни врати и под

Много хора мислят, че съчетанията с един цвят между интериорни врати и под ще дадат скучен резултат, но опитайте да вкарате ярка нотка в декора с помощта на оригинален килим на пода или с интересни възглавници на дивана, и тогава ще останете възхитени от красотата.

Оригинално изглеждат интериорните врати и пода в класически вариант, когато се отличават помежду си с един – два тона, при това мебелите трябва да съвпадат с цвета на платното на вратата.

Ако разположите точките за осветление в стаята подходящо и създадете определени зони, то винаги ще имате възможност да промените цвета. Например, бял цвят може да е светлината от осветителното тяло.

Внимателни трябва да бъдете при осветяване на свело-жълтия цвят, който в много варианти променя нюанса си в мръсно-кафяво.

Интересно решение са измислели американците. Те обединяват помежду си не само интериорните врати и пода, а и цокъла. Оригинално изглеждат съчетаните бял, сив и кремав цветове на естественото дърво. Това дава възможност да се създаде единна картина на всички помещения.

Има възможност да се съгласуват цвета на вратата и пода при вече направен ремонт. Това се постига като се постави цокъл с обединяващ цвят – това визуално ще създаде единна картина.

Както показва практиката, най-напред се избира подовото покритие и тогава след него идва ред на вратата. Това е свързано с етапите на провеждания ремонт – вратите се поставят накрая. От това следва да се избира цвета на вратата съобразно вече положеното подово покритие.

Има редица препоръки при избор на цвят. Не е сложно да се избере цвят на интериорни врати, съгласуван с този на пода, само пода да не е в светли тонове. Това ще затрудни да се подчертае цвета на стените и мебелите.

Ако искате да получите визуално топъл под, то следва да се избере топъл нюанс. Трябва да се знае, че подсъзнанието на човека се влияе не само визуално, но и на вътрешния комфорт и уют.

При необходимост да се маскира платното на вратата, то следва да се боядиса в цвета на стените.

При взето решение пода да е в светло-червеникав цвят, то интериорната врата може да бъде от бук, бор, тис или вишня. За този вариант всички детайли на интериора трябва да са в светло-червените нюанси.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Класически вариант в съчетанието интериорни врати и под"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *