Хомеопатия – защо да я изберете като начин на лечение?

Хомеопатията третира човешкото здраве като общо състояние в настоящ момент на единство на умствена, психическа и физическа активност.

Човешкото здраве е най-важният елемент за пълноценното съществуване на индивида. От хилядите пожелания, които всеки ден в общи разговори или по празници най-често казваме думата – здраве. То за съжаление постоянно се променя поради редица фактори и ние трябва всеки един момент да реагираме адекватно на всяка една малка или голяма промяна.

Хомеопатията се намесва в помощ на човека, именно в такива моменти, когато промяната в здравето му е видима и е предизвикала болезнени промени. За разлика от ортодоксалната медицина и фармакология, за която диагнозата се развива на базата на различни логични и хипотетични фактори – хомеопатията се цели директно в емоционалното физическо и психическо състояние на пациента. Чрез нейните методи и след обстоен преглед, човек може да осигури за болката или болестта в тялото си най-прецизно, възможното вещество, което да го лекува.

Един единствен факт, отговаря на въпроса ‘защо лечение с хомеопатия?’

Предупрежденията и съмненията, които скептиците през последните два века изказваха, започват да се опровергават от научни изследвания на много лекарски и фармацевтични колегии в Европа. Основен довод при тях бе, че прекалено малките количества няма как да помогнат. Студиите, изследванията, проучванията доказват точно обратното, че правилното дозиране, подходящото предписание и рационално мислене за конкретния случай дават неизменно добри резултати; при лечение, третиране, облекчение, възстановяване и всички практики при работата с пациент и неговото заболяване. Различни статистики от такива изследвания вече могат да се намерят в интернет, тоест информацията е достъпна и хората могат да се освободят от предразсъдъците.

Какво прави хомеопатът-терапевт?

Хомеопатът има задачата е да търси и намира за конкретния пациент и належащото му болестно състояние единственото лекарство, съответстващо на изявеното при консултацията състояние. Като вниманието му е насочено към разликите между хората. Различни пациенти с една и съща болест не могат да бъдат третирани равнозначно, затова са важни емоционалното, психическото и физическо състояние и причините за него. Специфичните ситуации изискват специфични мерки , оттам лекарството се променя, нужното вещество и времето за него. Край на слагането под общ знаменател на пациента. Хомеопатът не го третира като продукт на конвейер, нито го пуска по пързалката на фармацевтичния бизнес, чиито лекарства колкото помагат, толкова и вредят. Прегледът освен, че е обстоен е и нещо като запознанство, сприятеляване, доброта и положително отношение в двустранните отношения за заветната цел.

Един път докоснал се до лечението, което хомеопатията предлага и осигурява, човек започва да се чувства по-добре в своето физическо, психическо и душевно състояние. Изпитва радост от крепкото си здраве и може да се посвети и на по-добро качество на живот. Хомеопатията помага на хората във всякаква възраст и им осигурява мощен порив в творческите способности, така че да бъдат свободни да ги изявяват.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Хомеопатия – защо да я изберете като начин на лечение?"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *