Хемороиди при жените

^FB0C7AD0E165FB121E3E1AA545FA773B2AA5018FD26D1EB278^pimgpsh_fullsize_distrВсички хора могат да страдат от хемороиди, и мъжете, и жените. Възрастта и полът не играят роля. Освен това жените са по-застрашени от развитието на тази болест, отколкото мъжете. Характеристиката на структурата на женското тяло, начина на живот и дори емоционалните преживявания могат да окажат сериозно влияние.  По този начин, хемороидите при жените имат много повече характеристики, отколкото мъжете.

Тялото на жената е толкова по-различно от това на мъжът, че дори причините за хемороидите при по-слабия пол са специфични. Както по-горе споменахме, това се обяснява с особеността на женският организъм и структура. Ето и основните причини за развитието на хемороиди при дамите:

Заседнал начин на живот. Каквото и да се каже,  представителите на по-слабата половина на човечеството са много по-склонни да имат работа, свързана с дълъг престой на стола, зад компютъра, например. Този режим често води до хемороиди. Причината е стагнация на кръвта в тазовата област.

Стресът също е сред основните причини за хемороиди при жените. Те са много по-емоционални от мъжете, което означава, че нервните удари са по-трудни. Те, от своя страна, са причина за много заболявания, а не само за хемороиди.

Нарушаването на диетата допринася за развитието на запек. Това неприятно заболяване причинява хемороиди.

Слабост по време на менструацията.

Хемороидите са чести придружители на бременността и раждането. Този период от живота на жената се характеризира със силен натиск върху ректума, поток на кръв към тазовите органи и постоянен стрес. Това всичко води до наличие на хемороиди.

 

Симптомите на хемороидите при жените

 

Симптоматологията може да варира в зависимост от вида на хемороидите, както и от физиологичните характеристики на всяка жена. Въпреки факта, че симптомите са практически същите като тези на мъжете, жените страдат повече от неприятните усещания.

 

Общите признаци на хемороиди са следните:

Болка в ануса;

Ако заболяването започне, може да се появи кървене;

Сърбеж и изгаряне в ануса;

Усещане за „чуждо тяло“ в ректума, комбинирано с усещане за непълна евакуация на червата.

Информация за това, как да лекувате хемороиди, можете да получите в изданието Credoweb.bg

Total 2 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Няма коментари on "Хемороиди при жените"

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *