Главоболие – често срещани причини

797 0

Главоболие – често срещани причини

Всеки втори човек страда от главоболие. Един път в месеца от главоболие се оплакват 75% от жените и 60% от мъжете. Статистиката сочи, че в 5% от случаите, главоболието е продиктувано от конкретно заболяване, а в 95% от случаите е възможно да се дължи на:

  • Прием на лекарствени препарати – обезболяващите медикаменти заемат челно място, следвани от противозачатъчни и хормонални таблетки. Приемът на кардиопрепарати ипротивовъзпалителни медикаменти намаляват артериалното налягане и допринасят за появата на главоболие. Неконтролираният прием на аналгетици води до лекарствено главоболие и главоболие от хроничен характер.
  • Стресът и нервните разтройства предполагат появата на психогенна болка в областта на главата. Често страдат несигурни чувствителни натури и хора с холеричен темперамент. В болшинството от случаите това са жени. Главоболието често се появява през деня, а в 20% от случаите – през нощта. В повечето случаи аналгетиците не помагат, тъй като характера и местоположението на болката са променливи.
  • Небалансираното хранене и неправилно приложена диета също могат да предизвикат главоболие.
  • Тесните обувки нарушават кръвообръщението и също могат да причинят главоболие.
  • Непроветрените помещения липсата на свеж въздух в помещение води до хипоксия и мигренозен пристъп.
  • Любимият парфюм също може да отключи микронозен пристъп, без значение дали този аромат е бил предпочитан и желан.
  • Промяната в атмосферното налягане предизвиква главоболие у хора с метеочувствителност.
  • Недостатъчният или непълноценен сън – поредна и честито срещана причини за главоболие.

Списъкът от фактори, предизвикващи главоболие, може да се окаже безкраен. Не е нужно всеки път, когато ви споходи главоболие, да прибързвате с приема на обезболяващи. Преди това се опитайте да откриете причинителя на вашето страдание, за да можете да изберете възможно най-подходящият начин за избавление.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

No Comments on "Главоболие – често срещани причини"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>