Грижа за краката

225 0

Полагаме невероятни грижи, за да изглеждаме добре – за косата, за лицето, за ръцете, за фигурата като цяло. Но полагаме ли добра грижа за краката си? Няма по-хубава гледка от добре поддържани и красиви дамски крака. Какво трябва да направим, за да имаме такива?

Перфектните крака трябва да са стегнати, та дори и да не са манекенски. Малко по-закръглените дами също могат да покажат добра форма в тази част на тялото. Достатъчно е да правите веднъж дневно упражнения за стягане на бедрата. Ако това ви се струва досадно, карането на колело или велоаргуметър, ходенето пеша или тичането в парка ще изваят перфектни форми.

Следващата важна грижа за краката е епилирането. Предлагат се различни методи на обезкосмяване – фотоепилация, лазерна епилация, кола маска или премахване на косъмчетата с епилатор. Изберете най-удачния за вас вариант и го прилагайте достатъчно често, за да няма издайнически мъхчета, който не са приятни, както за окото, така и при допир. След епилация нанесете успокояващ лосион, който ще премахне паренето и ще предотврати появата на червени точици.

Следва да се погрижите за стъпалата си. Хубаво е те да престоят в топла, сапунена вода за десетина минути. След тази вана, ще може да премахнете мъртвата кожа от петите с помощта на пемза изключително лесно. Нанесете подхранващ крем и се погрижете за педикюра.

Продължете да полагате грижа за краката си всекидневно. Нанасяте хидратиращи кремове с масажни движения, ако има нужда и антицелулитни такива. Не прекалявайте с високите и неудобни обувки, колкото и красиви да изглеждат краката ви в тях. Ако сте ги преуморили, легнете по гръб и ги вдигнете на високо, така те ще отпочинат и ще се възстановят. Може да ползвате и охлаждащи кремове, които ще премахнат болката от преумората.
Полагайте добра грижа за краката си и бъдете последователни и упорити. Те ще ви се отблагодарят с перфектен външен вид и здраве, а от тук и самочувствие за вас.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

No Comments on "Грижа за краката"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>