Грижа за ноктите

212 0

Ръцете казват всичко! Не малко мъже споделят, че първото нещо, което ги впечатлява в една жена са красивите и поддържани ръце и нокти. За това и дамите с голямо старание полагат грижа за ноктите си.

Някой предпочитат това да се случи в салоните за красота, други в домашни условия. Общо взето правилата са еднакви и в двата случая. Необходимо е да изчистите стария лак от ноктите си идеално и след това да ги потопите в топла, сапунена вода. Кожичките омекват и се отстранявам много лесно. Ние препоръчваме да не ги изрязвате, защото това би довело до повторното им израстване и залепване за плочката на нокътя, а просто да ги набутате на вътре към основата. Във всяко несесерче за нокти ще намерите подходящ за целта инструмент. С това приключвате с изчистването на ноктите и следва тяхното оформяне. Хубаво е да използвате картонена пиличка, която е нежна и щадяща и за разлика от металната такава, няма да доведе до нацепването на нокътя.

Следва да подхраните ръцете и ноктите си с един от многото продукти, предлагащи грижа за ноктите и ръцете. Ако не можете да изберете най-подходящ, купете си просто бадемово масло, то е идеално за целта. Нанесете го в основата и по целия нокът и изчакайте няколко минути. Почистете хубаво с памучно тампонче мазните следи от него по плочката на нокътя и нанесете заздравител. Ако не ползвате заздравител, преди нанасянето на лака, вие не полагате никаква грижа за ноктите си. Той не само ще ги предпази от негативното действие на ацетона, а и ще ги направи по-твърди. Следва лакът за нокти, евентуално някаква декорация и поставянето на топ лака. Нанасяйки всичките тези слоеве един след друг, изчаквайте хубаво тяхното засъхване. Може да се възползвате и от продуктите ускоряващи този досаден процес.

Вече имате един прекрасен маникюр, но това не означава, че сте приключили с вашата грижа за ноктите. Сутрин и вечер нанасяйте в основата им подхранващ крем или просто бадемово масло, така те ще растат здрави и твърди, без да ви създават проблеми в бъдеще.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

No Comments on "Грижа за ноктите"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>