Когато отслабваме…

210 0

Напоследък все повече жени пазят диети. Някои обаче пропускат една съществена подробност – през този период са необходими усилени грижи за кожата на лицето и тялото.

При отслабване се стопява част от общата мазнина на тялото и от подкожната мазнина. Обикновено диетите препоръчват да се намали и количеството на течностите, а това намалява тургура на клетките и затруднява обмяната на веществата в тях. Към нарушения воден режим се добавя и намаленият внос на хранителни съставки, витамини и ензими в клетките. Теглото намалява, кожата остава „по-голяма” и ако не се грижим за нейната гъвкавост и еластичност, тя се отпуска и набръчква. Ето защо грижите за намаляване на килограмите трябва да вървят винаги заедно с грижите за подхранване, укрепване и тонизиране на кожата.

Добре действат масажите с богат витаминозен хранителен крем.( Не бива да се масажира с талк или на суха кожа!) Те подобряват кръвоснабдяването, ускоряват отделянето на отпадъчните вещества от тъканите, тонизират кожата.

След къпане е задължително да се нанася с леки масажни движения хранителен крем с мека консистенция. Подходящи са обогатените с хидратиращ фактор тоалетни млека и особено кремовете, които съдържат в себе си натурален краставичен екстракт. Активните съставки допринасят за нормализиране на жизнените процеси в кожните клетки, регулират съдържанието на влага в тях, правят кожата здрава, гъвкава и еластична.

И още нещо за килограмите: препоръчва се във възрастта около 45-55 години да не се предприемат драстични мерки за отслабване. Напротив, за да се опънат бръчките и да се стегне кожата, е добре да се прибавят 1-2 килограма. Разбира се, ако преди това сме се придържали към нормите за тегло.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

No Comments on "Когато отслабваме…"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>