Прическа с обем

264 0

Последните модни тенденции наложиха обема в косата, като задължителен за всяка жена. Пригладените и прилепнали кичури, не са любими на никого и са далеч в историята. Сега всяка дама иска прическа с обем.

Но как сами да я направим?

Единственото, което ви е необходимо е лак за коса, гребен за тупиране, шнола и две сръчни ръце.

Преди да пристъпите към действие, измийте и подсушете косата си. С помощта на гребена отделете най-горния пласт коса и го захванете с шнола, за сега няма да ни е необходим. Започнете да хващате по един кичур коса и да го тупирате в основата, след което го задържате на горе и пръскате обилно с лак. Повторете с цялата основа на косата ви и почти сте приключили с вашата прическа с обем. Остава да освободите захванатата с шнола коса и да я разпуснете от горе, закривайки тупираните места. Пръснете с лак за фиксация и воала – готови сте!

Друг също толкова лесен вариант за постигането на обем е пресата за коса. Сложете приставката за „вафлички“ и действайте по горе описаната схема като, вместо да тупирате, правете „вафли“ в основата на косата и пръскайте с лак. Накрая отново спуснете най-горния пласт и скрийте „вафлите“.

Ако ли пък желаете прическа с обем, не просто в основата, а в цялата коса, процедурата е съвсем друга. Дамите с чупливи коси са късметлийки в това отношение, едно намачкване на косата с пяна за обем и фиксирането с лак след това е достатъчно. Ако обаче сте собственичка на права коса, прибегнете към ролките или машата. Не е задължително да сте къдрава, просто да раздвижите малко косата, за да й придадете обем. Фиксирайте и сте готови.

Дамите с повече въображение могат да поставят цвете или красива фиба в косата си, придавайки по този начин настроение.

Да си направите сами прическа с обем не е никак трудно. Трябва ти малко търпение и информираност.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

No Comments on "Прическа с обем"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>