Фън-шуй на работното място

1446 0

Съвременният човек прекарва по-голяма част от времето си на работното място. Уютът на работното място е необходимост, за да се чувстваме комфортно. Работната среда предполага стресови ситуации – упреци от шефа, клюки и сплетни сред колеги, провалена сделка… И ако добавим и чувството за умора – работоспособността ни е понижена.

За да минимизираме въздействието на външни фактори на работното място помага фън-шуй практиката, чрез която можем да активизираме фън-шуй зони на „кариерата“ и „богатството“. Пространствената организация на работното място за удобство ще я наречем фън-шуй на работното място.

Организацията на пространството на работното място преди всичко трябва да започне с пречистване на самото място – всичко, което не е необходимо и се оказва ненужно, се изнася от помещението. Фън-шуй зоната на „кариерата“ и „богатството“  задължително трябва да е отворена за достъп на жива енергия.

Концепцията на вътрешното пространство на фън-шуй на работното място трябва да започне с внимателен подбор на цветовата гама. Фън-шуй зоните на „кариерата“ и „богатството“ са близки и сходни. Цветовете, които са подходящи са: синьо, тъмно синьо, зелено, черно.

Прекалено ярките цветове не са уместни. Философията на фън-шуй на работното място е категорично против ярките и изразителни цветове. В зависимост от зоната, в която се намирате, трябва да поставите на масата фигурка на костенурка или кораб с платна. Всичко останало, което изисква фън-шуй на работното място, не зависи от това, какви фън-шуй зони сте заели. Общите правилата за организация на фън-шуй на работното място на практика са разположени навсякъде в пространството.

Организацията на пространството по фън-шуй на работното място е фокусирана главно върху това да ви предпази от негативна енергия и да привлече жизнена такава.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author

No Comments on "Фън-шуй на работното място"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>